Foto: Tor Erik Sagvolden, VestbyFoto

Jeg skal være klar lørdag kveld 16. november, ikke flere uker før

I dag er det tre uker igjen til jeg bokser i Ekeberghallen i Oslo.

 

Treningen har gått bra så langt. Det viktigste er at jeg holder meg frisk og skadefri, og så langt har jeg ikke møtt på noen problemer. Alt kan skje siden det tross alt er en kontaktsport. Boksing kalles ikke «the hurt business» uten grunn. En annen ekstremt viktig faktor er at jeg ikke gjør for mye. Den aller letteste veien til katastrofe er å gjøre for mye.

I flere uker har folk spurt om jeg er klar til kampen. Da har jeg sagt at jeg skal være klar lørdag kveld 16. november, ikke flere uker før. Jeg forstår jo at det på en måte blir en naturlig greie å spørre om, men det er allikevel litt interessant når det kommer til boksing. Hjørnemannen til Muhammad Ali, Drew Bundini Brown, sa noe som er en passende metafor: «You got to get the hard-on, and then you got to keep it. You want to be careful not the lose the hard-on, and cautious not to come.»

Når jeg går inn i ringen i Ekeberghallen må jeg ha gjort nok forarbeid slik at jeg er i god fysisk form. Om jeg trener for mye blir jeg overtrent og sliten mentalt. Treneren Emanuel Steward snakket ofte om boksere som la for mye igjen på gymmet. Om jeg sparrer altfor mye forsvinner fighterviljen min. Det finnes en grense for hvor mange tøffe kamper jeg kan ha på gymmet. Jeg må gjøre akkurat nok, hverken for lite eller for mye. Den 16. november skal jeg ha masse energi og overskudd. Jeg må være klar når det gjelder, akkurat som Brown sa.

Billetter til Capital Showdown den 16. november får dere kjøpt her: https://www.ticketmaster.no/event/619453?CL_ORIGIN=ORIGIN7

Facebook
Twitter
Email