Her signerer jeg hansker til Capital Showdown. Foto: Privat

Fight week

Nå er jeg midt i fight week. Bare for å ha det klart så kunne jeg sagt kampuke, men fight week er et vanlig uttrykk i boksing som jeg føler har litt mer tyngde.

Billetter til Capital Showdown: https://www.ticketmaster.no/event/619453?CL_ORIGIN=ORIGIN7

Hva foregår denne uka foruten å finne formtoppen? Jo, jeg trener bare en gang om dagen. Tirsdag gjorde jeg en sak med NRK Supernytt om barn som opplever vold. I dag var det public workout på Oslo Bokseklubb. I morgen er det hviledag, og ellers er det pressekonferanse i Viasat sitt studio. Fredag er det innveiing på Hard Rock Café her i byen (som er åpen for alle), og som dere vet er det kamp lørdag.

Vektkuttinga er vanligvis en stor del av fight week, men nå har jeg vært på diett i to måneder, så vekta mi er lavere enn noensinne så kort tid før kamp. Jeg har bare to kilo igjen nå. Det tar jeg enkelt.

Mange tror jeg stresser livet av meg så kort tid før kamp, men for å være helt ærlig så føler jeg meg harmonisk og avslappet. Lørdag skal jeg gjøre det jeg liker aller best. Nå må jeg bare være helt i vater fysisk og ikke minst psykisk. Vanligvis kan jeg slite ganske mye med søvnen min, men denne uka her har vært helt fantastisk. Jeg sover som en stein. På dagtid hører jeg mye på Julien Baker og Donna Summer mens jeg leser boka I Fight for a Living: Boxing and the Battle for Black Manhood, 1880-1915, Moore.

Alt arbeidet er gjort. Nå får jeg ikke bedre kondis, jeg blir ikke sterkere og så kommer jeg ikke til å lære noe nytt boksemessig. Jeg vil dog tilføye at jeg alltid kan bli påminnet om saker boksemessig. Jeg har et eksempel jeg ikke kommer til å glemme så fort. For rundt ti år siden bokset jeg i utlandet. Jeg skulle møte en southpaw. Det tradisjonelle da er å slå mye høyre kryss fordi det blir nesten som å slå en jab mot en ortodoks bokser. Den daværende landslagstreneren, Julius Kibas, ba meg følge opp med venstre hook etter høyre kryss. I kampen gjorde jeg nettopp det og senket motstanderen min. Det var ganske heftig å tenke på at en beskjed jeg fikk så kort tid før kampen kunne utgjøre en så stor forskjell.