En uke igjen. Foto: Privat

Føler ingenting en uke før kamp

I dag er det bare en uke til jeg går inn i ringen i Ekeberghallen. Jeg vet jeg kommer til å kjenne en utrolig spenning før jeg entrer ringen, men hvorfor føler jeg ingenting nå?

Dette blir min 17. proffkamp. Jeg blir mer og mer vant til å gå inn i ringen. Pluss på 100 amatørkamper, sparring mot gode boksere i utlandet og diverse andre saker så baller det på seg med erfaring. Jeg føler meg hjemme i ringen. Akkurat nå kjenner jeg dog ikke noe. Logikken i meg sier at jeg gleder meg, men jeg kjenner hverken på at jeg gleder eller gruer meg. Jeg er bare fokusert på hva jeg skal gjøre i ringen. Energien min legger jeg i den daglige treningen jeg gjør.

Jeg vet jeg kommer til å kjenne litt spenning på innveiingen. Da skal jeg treffe motstanderen min for første gang. Det føles godt når jeg får vite at alt er på plass. Etter det som skjedde i London i sommer kan jeg kanskje ikke si det, men jeg gjør det likevel.

På kampdagen om en uke har jeg sannsynligvis sovet lite. Jeg tenker på kampen om og om igjen og ser for meg forskjellige positive utfall. Jeg kan se slagene treffe. Jeg kjenner de. Det føles levende og virkelig. Når jeg kommer inn i Ekeberghallen og finner garderoben min begynner jeg å slappe av. Jeg blir i bedre humør og prater mer. Spenningen ligger der selvsagt hele tiden i bakhodet, men uten spenningen ville jeg aldri gått inn i ringen.

Det føles godt å klare å gjennomføre noe så krevende som det å bokse kamp. Det høres kanskje klisjéfylt ut, men som jeg sa så føler jeg meg hjemme i ringen. Der er jeg komfortabel. Av en eller annen grunn føler jeg at det er meningen jeg skal være der.

Jeg er ferdig med den harde treningen, så nå skal jeg bare kutte litt vekt og samle overskudd. Jeg har de siste årene blitt en fanatiker på å slappe av. Jeg vil ikke treffe for mange folk, og så holder jeg meg mest mulig unna sosiale medier. Det siste gjør jeg forøvrig ganske greit på vanlig basis, men allikevel. Aller helst holder jeg meg i senga eller går noen rolige turer. Det skal selvsagt trenes for å holde kroppen i gang. Kanskje et isbad også?

Om du fremdeles ikke har kjøpt deg billetter til Capital Showdown i Ekeberghallen, kan du gjøre det via denne lenken (hvor du forøvrig vil gi litt støtte til meg også): https://www.ticketmaster.no/event/619453?CL_ORIGIN=ORIGIN7