Hvem vinner av Fury og Wilder?

Natt til søndag norsk tid bokses den største tungvekstkampen på mange år når Deontay Wilder og Tyson Fury møtes for andre gang. Den er så stor at konkurrente ESPN og Fox samarbeider. Da Lennox Lewis møtte Mike Tyson skjedde det samme med HBO og Showtime.

Det første møtet endte med en uavgjort avgjørelse, noe de aller fleste, inkludert meg selv, var veldig uenige i. Det var vanskelig å ha Wilder som vinner selv med de to nedslagningene.

Utenom nedslagningene i 9. og 12. runde fikk Fury Wilder til å bomme. Det var ikke så mye action, men allikevel var det nervepirrende hele veien fordi det alltid var fare for at Wilder kunne lande høyra si. Grunnen til at vi får omkampen er fordi Fury reiste seg i siste runde da det så ut til å være over.

Fury hever seg mot gode boksere

Fury kommer til å bokse mye bedre enn han gjorde mot svenske Otto Wallin. Fury har alltid vært en bokser som hever seg når han møter gode boksere. Slik har han alltid vært. Bare se hva han gjorde mot Wladimir Klitschko. Før den kampen hadde han ikke vært i nærheten av det nivået, men han fikk allikevel Klitschko til å se klumsete ut.

Det er bare fem måneder siden Fury pådro seg et stygt kutt som krevde 47 sting mot Wallin. Det er ikke så usannsynlig at det samme kuttet åpnes igjen på nytt. På toppen av det har han skiftet trener igjen. Denne gangen står Javan «SugarHill» Steward, nevøen til Emanuel Steward, i hjørnet. De har godt kjennskap fra før av i Detroit, og de sier at de skal slå Wilder på knockout i skikkelig Kronk-stil. Jeg kjøper ikke det. Jeg tror vi ser en defensiv Fury, selv om man alltid må huske at han kan være gal nok til å prøve ut ville ting.

Hvordan kan Fury unngå at Wilder lander høyra si? For å gjøre det må han okkupere høyra hans ved å jabbe mye. Han kan like gjerne jabbe direkte på høyrearmen og ikke ansiktet. Dessuten bør han gjøre det han kan for å holde seg unna tauene. Det blir ikke lett for han å gå tiden ut uten å bli truffet. Wilder trenger bare en god treff for å avgjøre kampen.

Wilder er bedre enn hva folk sier

Er Wilder virkelig så dårlig til å bokse som alle sier? Nei. Er det tilfeldig at han har 41 knockouts på sine 43 kamper? Nei. Det må mer enn bare flaks til for å vinne så mange kamper på knockout. Wilder gjør utrolig mange tekniske feil, men han klarer nesten alltid å lande sin harde høyre. Han strekker ut en jab jevnt før det smeller. Det minner litt om Ingemar Johansson.

Skal Wilder vinne på knockout må han avslutte med venstre hook eller venstre uppercut etter høyre kryss, slik han gjorde i 12. runde sist. Fury dukker for det meste ned til høyre når han unnviker slag. Kanskje blir han møtt av et slag om han dukker like mye ned til den ene siden denne gangen.

Flere mener Wilder har utviklet seg mye siden det første møtet. De påstår han er bedre til å sette opp høyra si. Jeg er nok ikke enig i at han har blitt enda bedre, men en ting han ihvertfall har fått enda mer av er selvtillit. Det er viktig i boksing, og kanskje det kan utgjøre en viktig forskjell for hans del.

Bare to utfall

Jeg må ærlig innrømme at det er utrolig vanskelig å si hvem som kommer til å vinne omkampen. En del av meg sier at Fury kommer til å utbokse Wilder til en poengseier, mens en annen del av meg sier Wilder kommer til å slå Fury på en stygg knockout. Jeg kan ikke se for meg noen andre utfall. Siden jeg skriver her føler jeg at jeg må velge en vinner, og da går jeg for Fury på poeng.