Her var kampen over etter åtte nedslagninger totalt.

I morges så jeg årets beste kamp

Natt til søndag vant Jose Zepada over Ivan Baranchyk på brutal knockout i den villeste kampen på flere år.

Fra første runde kunne vi se hvorfor hviterussiske Baranchyk kaller seg for The Beast. Han åpnet sterkt med noen ville venstre hooks som han hentet fra den andre siden av Atlanterhavet, og flere av de landet på haken til Zepada. Amerikaneren ble senket to ganger i åpningsrunden.

Tidlig i runde to ble derimot Baranchyk sendt i bakken etter at han løp inn i en slagkombinasjon. Det var ikke akkurat så mye teknikk i boksingen hans, og han ramlet fremover ute av balanse før han ble truffet. Zepada ble derimot grådig. Bare sekunder senere ble han selv sendt i bakken. Dette var et tydelig eksempel på hvorfor du ikke skal stå med parallelle ben i boksing.

Å bare være tøff holder ikke i boksing. Du må være smart også. Etter ett minutt i runde tre var Baranchyk igjen litt for tøff for sitt eget beste. I en vill slagveksling ble han på nytt sendt til kanvasen. Denne gangen rullet han rundt på bakken.

I runde fire begynte Zepeda å introdusere noen saftige slag til kroppen som fikk Baranchyk til å hive seg etter pusten. Nok en gang ble Baranchyk slått ned i en slagveksling med et slag til hodet. Hver gang ble han for grådig fordi han ville for mye. Det var på en måte hans nøkkel til all suksessen han hadde hatt i kampen, men samtidig var det årsaken til at han også ble senket.

Baranchyk fortsatte det massive presset sitt i runde fem, men det virket som han hadde mistet litt av kreftene sine. Han var ikke like hurtig i sine angrep, og det skapte muligheter for Zepeda å skape distanse og slå slag da Baranchyk bommet. Allikevel var ikke kampen helt slått ut av The Beast. Amerikanske Zepeda trakk seg bakover i en rett linje, noe som kan være veldig farlig i boksing, og da ble han senket av en vill høyre sving. Zepeda kom raskt tilbake med sin egen venstre som senket Baranchyk for godt. Han ble bevisstløs før han traff bakken samtidig som hans høyre ben lå i en forvridd posisjon. Det var et brutalt syn som fikk kampleder Kenny Bayless til å vifte av kampen umiddelbart.

Vi liker det skumle med boksing

 

 

Zepeda gikk som sagt i bakken to ganger i første runde, men allikevel var det han som endte opp som vinner. Det er ikke mange idretter hvor du kan vinne etter å ha fått en sånn start. I boksing har alle en mulighet uansett hvor dårlige oddsene ser ut. Alt kan skje i bokseringen.

Det er dette vi liker med sporten. Allikevel har det en bakside, og det er at vi ikke vil at noen skal bli skadet. Baranchyk ble rett etter avslutningen sendt til sykehuset i Las Vegas, og rapportene på vei dit sa at alt så bra ut. Heldigvis så det ut til at alt gikk bra denne gangen.

Jeg må ærlig innrømme at jeg liker best boksekamper hvor det tekniske aspektet er det mest fremtredende, men jeg sier aldri nei til å skikkelig fight som dette. Sørg for at dere får sett kampen. Jeg vil vennligst ikke høre noe om høydepunkter fra Instagram eller lignende. Da kan dere like gjerne la være.