Ruiz–Joshua II

På lørdag bokses en av årets mest spennende kamper i Diriyah i Saudi Arabia.

I den første kampen viste Joshua store svakhetstegn. Han har alltid vært utrolig sterk fysisk, men i hver eneste kamp blir han sliten halvveis fordi det er tungt å bokse med så store og eksplosive muskler. Selv om Ruiz er tjukk er han fremdeles veldig sterk, men viktigst av alt så kan han bokse. Det er tross alt boksing de driver med, ikke bodybuilding.

Det jeg ble mest overrasket over sist var at det virket som Joshua ga opp fort. Han ville virkelig ikke være i ringen med Ruiz. Da han ble slått ned av Klitschko viste han at han var tøff mentalt sett og at han hadde et stort hjerte. Hvorfor viste han ikke det samme mot Ruiz? Var det annerledes å bokse i Madison Square Garden i forhold til Wembley Stadium? Det tror jeg absolutt. Allikevel tror jeg ikke det var hovedårsaken til at han ikke var like interessert i å kjempe mot Ruiz. Da Joshua slo ned Ruiz kom Ruiz kjapt tilbake og slo ned Joshua. Ruiz viste at han var uredd og at han virkelig ville vinne. Han tok gjerne to for å levere en. Jeg tror det skremte Joshua. Hver eneste gang Joshua traff svarte Ruiz med flere slag tilbake.

Alle kan ha en dårlig dag i ringen, men Joshua har ikke vært imponerende i en eneste kamp etter seieren mot Klitschko.

Selvtillit

Vanligvis etter et sånt type tap tar en bokser noen lettere kamper for å bygge opp selvtilliten igjen. Det har ikke Joshua mulighet til nå. Hvis det ikke ble en omkamp med en gang kunne han bare glemme å få revansje. Det var kontraktsfestet i avtalen til den første kampen at Ruiz måtte gi Joshua en umiddelbar omkamp om han vant. Det var altfor mange titler og altfor mye penger på spill til å si nei til det. Hvordan er selvtilliten til Joshua nå? Det vet bare han, men vi kan vel trygt konstatere at den ikke kan være helt på topp. Ruiz sin selvtillit derimot …

Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har vært imponert over Joshua rent boksemessig. Han er svært stiv, og teknikken hans er langt fra det den burde være som tidligere verdensmester i tungvekt. Dessuten mener jeg Ruiz har en stil som rett og slett ikke passer Joshua. Styles make fights. Ruiz er kortere, aggressiv av natur, og så slår han utrolig raske kombinasjoner som jeg tror er vanskelig for hvilken som helst tungvekter å takle.

Geografi

Denne kampen handler om geografi, altså hvor kampen bokses. Ruiz må komme seg inn mens Joshua må holde avstand.

I den første kampen bokset Joshua nesten konstant med venstrehånda si langt nede. Jeg forstod ikke hvorfor han gjorde det siden han var for stiv til å rulle med skuldrene da Ruiz slo en høyre. I tillegg var han altfor tung på fremste fot, og det passer ikke i det hele tatt om venstra er nede. Joshua må passe på forsvaret sitt, få i gang en variert jab med finter og holde seg unna tauene.

Ruiz må gjøre mer av det samme som sist for å vinne. Han må slå jabben sin, flytte hodet og bruke fotarbeidet sitt for å komme inn på riktig distanse for å slå kombinasjoner oppe og nede. Joshua kommer nok ikke til å være like enkel å komme innpå denne gangen. Jeg tar det som en selvfølge at begge kommer til å ha gjort justeringer fra sist gang. Du møter aldri den samme bokseren to ganger.

Ruiz vinner

Kan Joshua vinne omkampen? Selvsagt. Det er tungvektsboksing. Alt kan skje. Han har slagkraften. Allikevel tror jeg ikke det holder. Jeg forventer ikke at kampen går tiden ut. Jeg tror Ruiz vinner på teknisk knockout denne gangen også. Han kommer til å klare å komme seg inn på riktig distanse, og der inne blir det farlig for Joshua.

PS: På undercardet møter Michael Hunter Alexander Povetkin, og ellers hjalp Andrew Tabiti Joshua med sparring til revansjekampen. Begge sparret jeg med i Las Vegas i fjor.