The Gypsy King

Tyson Fury gjorde det han sa han skulle gjøre, å knocke Deontay Wilder.

I opptakten til kampen sa jeg at Fury er gal nok til å prøve ut ville ting. Det var nettopp det han gjorde, og det er derfor vi liker han. Jeg skal være ærlig og si at jeg virkelig ikke trodde han skulle være såpass vågal, men jeg er glad jeg tok feil.

Denne gangen lot han ikke dommerne ta fra ham seieren. Han tok med seg boksingen og aggresiviteten fra Kronk Gym og startet med en gang.

Helt fra første sekund jaktet han etter Wilder. Han presset Wilder bakover med en hard jab som han ofte fulgte opp med en tung høyre. På innsiden la Fury seg over Wilder med sine 123,8 kg. Han trykket ned hodet og var røff.

The Bronze Bomber ble presset bakover hele veien. Han slet med å finne balansen på benene til å få i gang den beryktede høyra si. Han var aldri riktig posisjonert. Etter Fury slo fortsatte han å bevege seg fremover, og det gjorde at Wilder aldri var på riktig distanse til å svare. Dessuten ble han sliten av å hele tiden bli presset så mye.

Wilder var nede i tredje og femte runde. Det var ikke bare ett slag som var avgjørende, men totalsummen av alle slagene og det store presset. Fury var smart som husket å gå til kroppen da Wilder var såret til hodet. Etterhvert kunne man tydelig se at Wilder virket sliten og fjern da han satt i hjørnet i pausene.

I syvende runde var det over. Mark Breland fra hjørnet til Wilder kastet inn håndklet. Wilder ville ikke gi seg, men det så aldri ut som han var i nærheten til å vinne, og derfor føler jeg det var greit å stanse det.

Bra oppmerksomhet for boksesporten

Store kamper som dette har ikke alltid levd opp til forventningene. Sist gang mannen i gata hadde øynene på en tungvektskamp var da Anthony Joshua slo Andy Ruiz i desember i fjor. Det endte i en taktisk affære med en utrent Ruiz, og Joshua som ikke gjorde mer enn han måtte. Denne kampen ble enda bedre enn hva man hadde forventet. Dette er bra oppmerksomhet for boksesporten.

Kan Wilder komme tilbake etter et slikt tap? Det er vanskelig å svare på det akkurat nå. Boksere reagerer forskjellig på tap, spesielt når det er et slikt type tap. Nå har Fury skapt en oppskrift for hvordan Wilder kan slås, selv om det ikke er lett å gjennomføre. Wilder har en klausul som gir rett til omkamp, men nå kan alt skje.

De siste årene har Fury vært åpen om sine psykiske problemer. Han lever med bipolar lidelse og har slitt mye med selvmordstanker. Han er en karakter som er ærlig og åpen. Han er alltid seg selv, og det setter vi pris på. Han er The Gypsy King.