Fyrverkeriet kom ikke da Joshua vant

Etter tolv taktiske runder vant Joshua over Ruiz på poeng.

Se hvordan jeg på forhånd tenkte kampen ville utspille seg.

For meg var det en nervepirrende kamp fordi jeg ventet på fyrverkeriet som aldri kom. I stedet ble det en kamp over tolv runder uten så mange slagvekslinger, og det var helt klart en stor fordel for Joshua.

Taktikken til Joshua var klar fra starten av. Han kom bevisst inn i kampen med lav vekt for å være lett på bena. Han brukte konstant fotarbeid for å holde seg unna, og så slo han for det meste en jab. Av og til slo han en venstre hook eller høyre kryss. Han tok nesten ingen sjanser. Om han havnet nær Ruiz holdt han.

Ruiz virket dårlig forberedt. Var den høye vekta hans et tegn på at han hadde trent for dårlig? Godt mulig. Vanligvis er han bedre på å kutte ringen for å komme inn på riktig distanse for å lande kombinasjonene sine. Denne gangen gikk han bare etter med en høy guard uten å kutte ringen, uten å flytte hodet og uten å slå jabben.

Wilder og Fury umulig skremt av Joshua

Joshua får kritikk for at han bokset forsiktig og kjedelig, men det viktigste for han var at han vant. Ja, han bokset uten å ta sjanser, men det var i det minste effektivt. Han gjorde det han måtte gjøre for å vinne. Når det er sagt må jeg bare presisere at andre tungvektere der ute, som Wilder og Fury, umulig kan ha blitt skremt av Joshua i denne kampen. De vil nok møte han så fort som mulig. Om Hearn vil ha de kampene er en helt annen sak.

Det skjedde lite i kampen, men som jeg sa i innlegget mitt om dømming i proffboksing, må aggresjonen være effektiv. Det holder ikke å bare gå frem. Du må treffe også. Ruiz traff altfor lite. Han gjorde rett og slett altfor lite. Ofte slo Joshua bare noen få jabber iløpet av hele runden. Det var ikke mye, men det var nok til å vinne rundene.

Noe jeg ikke likte i kampen var at kampleder Luis Pabon sa break altfor fort. Hva var poenget med det? Hver gang de havnet i klinsj klarte Ruiz å slå seg løs med noen bra hooks og uppercuts som traff Joshua. Altfor mange ganger hindret Pabon det fra å skje.

Resultatet to ganger 118-110 og en gang 119-109 vil si at Ruiz bare vant to runder hos to dommere og en runde hos en dommer. Jeg har ingenting imot en klar poengseier til Joshua, men jeg mener at Ruiz vant minst to-tre runder til.

Hva blir veien videre for Joshua nå? Jeg håper på en kamp mot Fury, men jeg har dessverre ikke så stor tro på at det skjer. Og hva med Ruiz? Han må bygge seg opp igjen og få en bra seier for å bevise at han ikke er en one hit wonder.